معصومه نجفی پازوکی در حاشیه همایش نهضت نصیب آموزشی یکسان در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این طرح گامی مهمی در راستای عدالت آموزشی است ودر گام نخست ۶۴ شهرستان درکل کشور بر اساس ۷ شاخص توسعهیافتگی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفته تا برنامهریزیها براساس شناخت در واحدهای خُرد انجام شود.
وی با بیان اینکه در هر استان دو شهرستان و در مازندران دو شهرستان آمل و محمودآباد در طرح نهضت نصیب آموزشی انتخاب شدند، تصریح کرد: در این طرح از نظر مدارسی که ازامکانات و فضاهای آموزشی با مشکل مواجه هستند زیرپوشش این طرح قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه شاخصهای مختلفی برای اجرای این طرح پیش بینی شده است، یادآور شد: برای سنجش نیازهای آموزشی در هر منطقه از کشور شاخصهایی چون بهداشتی، تراکم دانش آموزی، فضا و تجهیزات آموزشی، کمبود نیروی انسانی، منابع مالی، مسائل فرهنگی و سطح سواد والدین در نظرگرفته شده است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: معلمان درمدارس کم برخوردار باید انرژی خود را صرف عواملی کنند که شرایط تغییر و بهبود را داشته باشند از جمله نقش معلم، جو مدرسه و ایجاد انتظارات بالا برای یادگیری که در این امر بسیار مؤثر هستند.
نجفی، یکی از ویژگیهای مثبت این نهضت را مشارکتی بودن آن دانسته و اظهار کرد: در این برنامه از تجارب و کمک اختصاصی همکاران استفاده میکنیم در اجرای این طرح نباید از مشارکت خانوادهها غافل شد و نگرش خانوادهها را نسبت به مقوله یادگیری تغییر دهیم.
وی ادامه داد، این طرح در ۲ گام برنامه ریزی شده است تا امکان شناسایی مشکلات آموزشی در مناطق مختلف کشور فراهم آید و سپس با راهکار مناسب اقدامات لازم برای حل یا کاهش آن مشکلات دراستانها فراهم آید.
پایلوت ۲۵ مدرسه آمل دراجرای طرح نهضت نصیب آموزشی یکسان
معاون آموزش ابتدایی اداره آموزش وپرورش شهرستان آمل هم درخصوص اجرای این طرح گفت: در اجرای این طرح که پس از ابلاغ بخشنامه اجرایی شدن آن به استانها ارسال شده، اطلاعات مربوط به ۲۵ مدرسه کم برخوردار شهرستان براساس موقعیت جغرافیایی، امکانات موجود آموزش درمدرسه ها، معلمان جمع آوری شد.
زهرا اکبرزاده افزود: خوشبختانه اجرای این طرح، از ظرفیت همه سازمانها، نهادهای شهر وحتی نیکوکاران برای برقراری توازن که باعث ارتقای کیفیت آموزشی است به یک فرهنگ عمومی تبدیل میشود.
وی افزود: دراین طرح میتوان به مشارکتهای برون سازمانی و از طرفی در مدرسه میتوان به تغییر دیدگاه خانوادهها برای ایجاد شرایط یکسان یادگیری برای همه مناطق امیدوار شد.
اکبرزاده تصریح کرد، خوشبختانه با پیگیری که آموزش وپرورش شهرستان آمل انجام داده، نماد این طرح توسط شهرستان طراحی شده وبا حضور معاون وزیرآموزش وپرورش رونمایی شد.
نظر شما